2011. március 31., csütörtök

Büntetőjog - Általános Rész - Ötödik, hatályosítot - Jelenlegi ára: 7 600 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
228957
Büntetőjog - Általános Rész - Ötödik, hatályosított kiadás
Magyarországon eddig három büntető törvénykönyvet alkottak, az utolsót több, mint 30 éve, 1978-ban. Bő évtizeddel a megalkotása és hatályba lépése után bekövetkezett a rendszerváltás. A Btk. megalkotásának időszaka óta és különösen a rendszerváltozást követően a bűnözés arányaiban, szerkezetében, módszereiben, szervezettségében, jelentős változások következtek be. A jog világában pedig kiépült a jogállami garanciák rendszere, megszilárdult a jogbiztonság. Az emberi jogok és a szabadságjogok az elméleti filozófia területéről bevonultak a tételes jogba is.
A Büntetőjog, Általános Rész c. tankönyv ötödik, hatályosított kiadásának szerzői - az előzményének tekinthető, 2000-ben, 2002-ben, 2006-ben és 2009-ben megjelent tankönyvhöz hasonlóan - több célt tűztek maguk elé. Bemutatják az európai jogi gondolkodás és a magyar büntetőjogi tudománytörténeti kapcsolatát, a jogállami büntetőjog kifejlődését és elveit, valamint a büntetőjog alapvető intézményeinek, így a bűncselekmény tanának és a büntetés tanának filozófiáját és dogmatikáját. Mindemellett kitekintést adnak a nemzetközi és az európai, illetőleg a hazai büntetőjog intézményrendszereinek kapcsolatára is.
A könyvben a büntetőjog elméletének bemutatásához szervesen kapcsolódik a hatályos tételes jog anyaga, a joggyakorlat ismertetése, az egyes büntetőjogi intézmények jellemzése és az egyes kriminálpolitikai elképzelések megvalósítására szolgáló büntetőjogi eszközök ábrázolása.
E könyv egyszersmind kíván lenni tankönyv az egyetemi hallgatók és a szakvizsgára készülő, kezdő jogászok számára, továbbá kézikönyv az igazságszolgáltatás különböző területein hivatásszerűen résztvevő jogászok kezében. Bemutatja már a 2009. évi büntetőnovella alapján kialakított joggyakorlatot és feldolgozza az azóta bekövetkezett jelentős jogszabályi változásokat is.
Szerzői valamennyien egyetemi oktatók, akik egyúttal több évtizedes praxissal rendelkeznek a gyakorlati jogalkalmazás területén is.
Megjelenés időpontja: 2010. szeptember 15.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 7 600 Ft

Az aukció vége: 2011-04-06 05:06
. Büntetőjog - Általános Rész - Ötödik, hatályosítot - Jelenlegi ára: 7 600 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése